Referenties

Hulp bij verhuizing:

Je hebt me geweldig geholpen en was goed in staat te improviseren. Bewondering ook heb ik voor het geduld dat je kon opbrengen in de omgang met mij. Ik was sinds 1972 altijd in staat om alles alleen te doen, en nu moest ik voor het eerst erkennen dat ik dat duidelijk niet meer kon en ik iemand anders nodig  had die de leiding overnam.  Da's duidelijk niet niks! Ergo: ik kan je van harte aanbevelen! - Christiaan uit Amsterdam

Hulp bij verhuizing naar zorgappartement:

Dave de Paauw heeft ons enorm geholpen met de voorbereiding op- en uiteindelijk de definitieve verhuizing van mijn moeder naar een verzorgingshuis. Omdat zij in Zuid Limburg woont en wij, de kinderen in de Randstad konden wij deze werkzaamheden niet allemaal zelf op ons nemen.

Moeder woonde alleen in een groot huis nadat ze een jaar daarvoor weduwe was geworden. Zij kon daar vanwege haar hulpbehoevendheid niet blijven wonen.  Dave heeft haar in vele kleine stapjes zelf laten kiezen waar ze naartoe wilde. Daarna heeft hij haar begeleid in het uitzoeken wat ze mee zou moeten en willen nemen.

Vervolgens was er een lange wachttijd maar toen het moment toch plotseling daar was, was eigenlijk alles voorbereid. Hij heeft zelfs de verhuizers geregeld. Kortom ontzorgen op een geweldige manier.

Maar het belangrijkste is wel de manier waarop hij dat heeft gedaan namelijk steeds vanuit de wensen en behoeftes van mijn moeder. Op belangrijke momenten als er bijvoorbeeld beslissingen moesten worden genomen was er steeds afstemming met de familie. Hierdoor konden wij het met een gerust hart aan hem en mijn moeder overlaten. We zijn zeer tevreden over de manier waarop hij ons per e-mail en telefonisch op de hoogte hield van alle ontwikkelingen. Ook de integriteit waarmee hij dat alles heeft gedaan is geweldig.

Kortom, als u een Organizer zoekt, zoek niet langer en ga met Dave de Paauw in zee.

Jeroen Janssens - Specialist Ouderengeneeskunde - BOPZ arts

Hulp bij verhuizing naar zorgappartement:

Toen mijn gezondheid achteruit ging en was dat niet alleen heel erg naar voor mijzelf maar ook voor de mensen in mijn omgeving. Af en toe werd mij gezegd dat het beter zou zijn als ik naar een verzorgingshuis zou verhuizen maar dat was  voor mij een onbespreekbaar onderwerp.

Via een kennis leerde ik Dave kennen en tijdens de gesprekken die we voerden merkte ik dat hij precies begreep wat ik bedoelde. Mijn weerstand om te verhuizen werd door die gesprekken steeds minder, iets waar mijn omgeving met verbazing naar keek. Toen Dave een plattegrond tekende van een eventuele nieuwe woning met daarin een aantal van mijn meubels op schaal zag ik met eigen ogen dat de flat aanzienlijk minder klein was dan ik had gevreesd. Dat trok me over de streep. Diep in mijn hart wist ik natuurlijk dat het verstandig zou zijn om te verhuizen maar ik had geen zin om er alleen maar met mijn verstand naar te kijken. Mijn gevoel vond ik minstens zo belangrijk. Door mijn gesprekken met Dave ben ik anders gaan denken en voelen over mijn toekomst. Meer is het eigenlijk niet geweest. 

De praktische kant van de verhuizing heeft Dave gedeeltelijk op zich genomen. In de aanloop naar de verhuizing heeft hij me gestimuleerd om zo veel mogelijk te behouden wat ik zelf wilde: "niet te snel iets weg te doen ..... gewoon meenemen, als het niet past kan het altijd nog weg”.

En zo ben ik verhuisd met mijn bed, piano, bureau, grote bank, televisie- en stereomeubel, schommelstoel, salontafel, luie stoel, 2 stoeltjes voor gasten, boekenkast, schilderijencollectie, beelden, vazen, 2 katten en nog veel meer. Ja, het staat bomvol maar dit is wat ik wil. Ik voel me thuis tussen die spullen en ik ben blij dat ik niets overhaast de deur heb uitgedaan. Dave is echt goed in het voeren van relaxte gesprekken; ik heb nooit het gevoel gehad dat hij me in een bepaalde richting wilde sturen. Een totaal andere benadering dan de lieve, behulpzame en welwillende mensen uit mijn eigen netwerk. Dan merk je opeens dat een buitenstaander echt iets kan toevoegen.

Richard -  Amsterdam

 

  • 1
  • 2