Diensten:

Hulp bij verhuizing:

Er komt nogal wat kijken bij een verhuizing en niet iedereen heeft tijd of zin zich daar volledig in te verdiepen.

Ik ben ervaren in het maken van draaiboeken waarmee u goed voorbereid aan uw verhuizing kunt beginnen. Daarnaast is het mogelijk uw gehele verhuizing of een deel ervan door mij te laten coördineren.

 

Hulp bij verhuizing naar verzorgingsappartement:

Denkt u erover om kleiner te gaan wonen of verhuist u naar een zorginstelling? Dan heeft u waarschijnlijk al ervaren dat dit een van de moeilijkste beslissingen is die u in uw leven moet nemen. Afstand doen van spullen waaraan u gehecht bent, afscheid nemen van het bekende, een thuisgevoel ontwikkelen in uw nieuwe woning…..het valt allemaal niet mee.

Speciaal voor deze groep heb ik een traject ontwikkeld waarin niet alleen praktische zaken aan de orde komt maar waarin ook veel aandacht wordt besteed aan de begeleiding van de emotionele kant.

Van Mijn Organizer moet u niets…..behalve keuzes maken waar u achter staat en u niets laten opdringen.

 

Begeleiding bij zelfstandig wonen:

Door allerlei bezuinigingen en nieuwe inzichten op het gebied van maatschappelijke en sociale structuren wonen steeds meer senioren tot op hoge leeftijd zelfstandig. Vaak gaat dat, tot tevredenheid van alle betrokken goed maar het kan gebeuren dat extra zorg en begeleiding noodzakelijk worden. Na het overlijden van een partner bijvoorbeeld maar ook als de zelfredzaamheid door lichamelijke en geestelijke achteruitgang onder druk komt te staan. In die gevallen kan ik ervoor zorgen dat dagelijkse zaken goed georganiseerd en uitgevoerd worden. Ik zorg voor structuur, houd belangrijke zaken in de gaten, geef praktische hulp en zorg indien gewenst voor verslaglegging voor betrokkenen die te ver weg wonen om zelf zorg te verlenen.

 

Hulp bij opruimachterstand:

Het kan ons allemaal overkomen: een opruimachterstand die groter in plaats van kleiner wordt.

Niet iedereen is in staat of in de gelegenheid om zelfstandig een eind te maken aan de ontstane wanorde.  Met professionele hulp lukt het in de meeste gevallen wel want ordenen, opruimen en opbergen kun je leren. 

Ik help u met het zoeken en vinden van systemen en routines die bij úw levenswijze passen.

Als de oorzaak van de achterstand een kwestie is van tijdgebrek of veranderde omstandigheden kan professionele hulp een uitkomst zijn. Even samen doorwerken en de klus is geklaard. Bijkomend voordeel: u hoeft niemand uit familie- of vriendenkring lastig te vallen met uw huishoudelijke beslommeringen.

Als er sprake is van daadwerkelijke chaos veroorzaakt door bijvoorbeeld verzameldwang is professionele hulp in veel situaties onontbeerlijk. Ik geef praktische adviezen en concrete hulp, is ervaren in het herkennen van dwangmatig handelen en kan u begeleiden naar een overzichtelijke en gerieflijke woonomgeving.

 

Hulp bij boedel opruiming na overlijden:

Niet iedereen heeft voldoende tijd om een nalatenschap zorgvuldig af te handelen. In zo’n emotionele periode kan het voor nabestaanden noodzakelijk zijn om hulp van buitenaf in te roepen omdat er plotseling onverwachte taken op hun pad komen.

Soms is er sprake van tijdsdruk waardoor er in korte tijd veel werk verzet moet worden.

Ik kan in die omstandigheden uitkomst bieden bij o.a. boedelopruiming, woning leeg opleveren en administratieve verplichtingen.

 

Hulp bij samenstellen essentiele informatiemap / nabestaandenwijzer:

Stel u zich eens voor dat u onverwacht in het ziekenhuis wordt opgenomen. Weet uw familie bij welke arts u onder behandeling bent en welke medicijnen u slikt? Kunnen zij uw polissen vinden en uw administratie overnemen? Weten ze welke vrienden er gewaarschuwd moeten worden en hoe die te bereiken zijn?

Vindt u het een prettig idee om voor uw nabestaanden een geordend pakket beschikbaar te hebben waarin alle essentiële informatie staat die zij nodig hebben na uw overlijden?  

Ik heb een map samengesteld waarin o.a. zijn opgenomen: overzichtelijk adressenbestand, lijst van lopende verplichtingen zoals abonnementen, automatische incasso's en verzekeringen. Bewaarplaats van belangrijke documenten en eventuele wensen betreffende uw uitvaart.

Als u bepaalde zaken juridisch goed wilt regelen kan ik u in contact brengen met specialisten op dat gebied.

 

Hulp bij administratie:

Voor iedereen die onzeker is of zijn of haar administratie goed op orde is heb ik een eenvoudig concept. Het klinkt misschien ouderwets maar postbakjes en mappen volstaan nog steeds voor een gemiddelde huishoudadministratie.